2015. április 26., vasárnap

A " Föld napja" hét a Süni csoportban



A Föld napja évről-évre visszatérő téma csoportunk életében. Mindig más és más érdekes módszerekkel, technikákkal tesszük különlegessé az egész hét eseményeit.
Most ezek történtek. Hétfőn elmehettünk a perkátai bioüzembe, ahol megtudhattuk, hogy hány "lakója" is van az üzemnek, amik persze szabad szemmel nem láthatók, olyan pirinyók, és baktériumnak hívják őket. Petri-csészében, kémcsőben néztük, ami " nem is látható". Aztán kiderült, hogy az a folyadék, nagyon-nagyon fontos a növényeknek, hogy nagyra nőjenek, egészségesek legyenek.




Kedden megnéztük milyen a Földünk formája. Hol van föld, és hol van víz rajta. Megnéztük az érdekes tájakat, különleges élőhelyeket a könyvekben. Kirakóval megkerestük az állatok és növények helyét a mezőn. Beszéltünk a föld, a víz, a növények védelméről.





Szerdán ragasztottunk virágoskertet, erdőt.



És alig vártuk, hogy csütörtök legyen! Csoportunk ablaka alatti kiskertet szerettük volna szépíteni. Kértük, hogy hozzanak a gyerekek virágpalántát, kicsi kerti szerszámokat, locsolókannát. Bizony férfisegítség is kellett a talajlazításhoz, és hogy simább, puhább legyen a talaj, buzgón elgereblyéztük. 



A virágládákat megtöltöttük és már csak a szebbnél-szebb virágokat kellett a helyükre ültetni. Meg kell, hogy mondjam nem sokat kellett segíteni!






Ilyen szép lett! 


Péntek. Egész héten (de majd ezután is) gyűjtöttük a PET palackokat. Megbeszéltük miért gyűjtjük, miért nem szabad eldobni. Megkerestük a sárga jelű konténert és hogy minél több férjen bele, laposra tapostuk. 




Szeretnénk elérni, hogy a gyerekek számára legyen fontos, hogy szeressék,  óvják, védjék a környezetüket. Ezért kiemelt feladatunk a környezetbarát, és természetbarát szemléletmód kialakítása.

                          Baráthné Rácz Renáta

Nagyon ügyesek voltatok Sünisek !!!

 Köszönjük a képeket Cili néninek Reni néninek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése