2015. május 19., kedd

Kisegerek Számítástechnikai Műhely - Internet Világnapja



2015. május 18-a az INTERNET VILÁGNAPJA. Kovács Tiborné óvodavezetővel és Nagy Ritával közösen úgy gondoltuk, hogy valamilyen formában tegyük emlékezetesebbé a Kisegerek Tehetségműhelyben részt vevő gyermekek számára ezt a jeles napot.


Egy leendő projekt leendő partnereivel felvettük a kapcsolatot, akik Erdélyben, Marosvásárhelyen élnek, magyar nyelvű óvodában dolgoznak. 
Néhány e-mail és skype-os beszélgetés után ezen a reggelen létrejött a virtuális kapcsolat a két óvoda között. Előtte mindkét óvodában felkészítettük a gyerekeket a másik óvodáról, településről. Megnéztük térképen – papír és Google -, hogy milyen messze van Marosvásárhely.
A gyerekek bemutatkoztak egymásnak (hány évesek, mi a jelük), megmutatták kedvenc rajzukat.
Az izgalom a gyerekeken szinte kézzelfogható volt, hiszen egy teljesen idegen csoporttal kerültük karnyújtásnyi távolságra, akik tőlünk majdnem 600 kilométerre vannak. Ezt a távolságot az internet segítségével tudtunk megszüntetni.


Reméljük, hogy a jövőben ezt a kapcsolatot tovább tudjuk fejleszteni!


A másik két csoport szintén a laptop és kivetítő segítségével megtapasztalhatta, hogy mire használhatjuk a GOOGLE keresőt, mennyi mindent meg tudunk találni rajta. Megnéztük, hogy a mi településünkről mennyi minden található a honlapon.  Láthatták, hogy melyik alkalmazás segítségével tudunk filmeket nézni. Új szavakkal, kifejezésekkel ismerkedhettek (honlap, kereső, skype, böngésző, virtuális) meg. Volt olyan kisgyermek, aki teljesen naprakész volt az internetes szakszavakból.


Néhány kép az eseményről:

Várakozó gyerekek:


Néhány információ Romániáról, Marosvásárhelyről, térképnézés, könyvböngészés... még hagyományos módon.




Virtuális utazás Google Mapson, és az interneten


Szinkronos kapcsolat - Skype - virtuális találkozó







Győrikné Kargl Mária - Nagy Rita










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése