2015. augusztus 6., csütörtök

Regensburg - Első nap a nyelviskolában




Dóm

Még előző nap este megtudtam melyik csoportba fogok kerülni. Reggel izgatottan vártam az első óra kezdetet. A csoportban fiuk/lányok vegyesen vannak, a világ minden tájáról. Venezuelai, mexikói, palesztinai, spanyol, mauritiuszi, svájci valamint görög nemzetiségű fiatalokkal kerültem egy csoportba. Az óra első felében néhány szóban bemutatkoztunk egymásnak, majd  kezdetét vette a tanulás. Az órák nagyon jó hangulatban teltek, eszre se vettük milyen hamar eltelt. Ezután ebédszünet következett. A délután folyamán azoknak akik intenzív kurzuson vesznek reszt, egyéni órájuk van, így nekem is. Ez azt jelenti hogy az oktató és én vagyunk csak ott és mindennapi témákról beszélgetünk. ennek kereteben a felmerülő nyelvtani kérdéseket megvitatjuk.

Az órák után szabadidős programokon vehetünk részt. Ez ma egy városnéző túra volt ahol idegenvezető vezetett minket végig Regensburg történelmi belvárosán. Megnéztük a dómot, a Duna partot, a városházát, Regensburg első kávéházát, ami 1686-ban nyílt meg. Ezen kívül rengeteg olyan torony található a varosban, ami nem templomként épült, hanem státuszszimbólumként szolgált. Regensburgban korábban sót bányászták, és árulták is, ez jelentette a gazdagság forrását. Regensburg varosát a második világháborúban bombázták, azonban a város központját nem érte támadás, így bővelkedik az 1500-as években épült épületekben.
A városnézés után a kőhídon túl egy helyi kocsmába tértünk be, ahol mindenki a saját nyelvtudásával próbált meg  a többiekkel egy jót beszélgetni. 

Góliát-ház

Ma a második napon már sokkal bátrabban kommunikáltunk egymással és nagyjából már a többiek egyéni kiejtését is megszoktuk. Ma délutánra a programunk a házi feladatok megoldása, azonkívül szabad tevékenység.
Holnap nagyon érdekes helyre megyünk. Meglátogatjuk a BMW gyárat, sajnos ott a fényképezési lehetőség nem adott.
 Legközelebb is jelentkezem újabb érdekességekkel, hírekkel Regensburgból.



                                        Horváth Katalin 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése