2015. október 22., csütörtök

Barátság projekt - Perkáta - Marosvásárhely


2015 nyarán az Erasmus + keretében megvalósított Marosvásárhely Stefánia Óvoda - Perkáta Szivárvány Óvoda találkozó alatt, több lehetséges szakmai együttműködési pontot találtunk.
Ezek közül az egyik volt, egy közös projekt indítása két gyermekcsoport között, meghatározott időbeni beosztással,  közösen megbeszélt témák keretében. A projekt megvalósítói óvodánkból Győrikné Kargl Mária és Nagy Rita. 


A mi részünkről, az óvodánkban működő Kisegerek tehetségműhely legügyesebb haladó csoportja vesz részt a játékban, mivel a marosvásárhelyi óvodában ilyen jellegű tehetséggondozás nem működik, onnan egy komplett csoport dolgozik velünk.


Azért ezt a gyermekcsoportot választottuk, mert a távolság leküzdéséhez sok IKT eszközre, Web 2 alkalmazásra van szükségünk, melyek megismertetése a gyermekekkel, jól beleillik a számítástechnikai fejlesztő munkánkba. Jobban megismerjük például a digitális fényképezőgépet, a nyomtatót, a scannert, az e-emailt, a projektort, videók rögzítését, lejátszását...természetesen mindezt a gyermekek életkori sajátosságainak megfelelően. 


Az októberi témánk egymás megismerése volt. Sok képet küldtünk a faluról, az óvodánkról, a csoportszobákról, dekorációkról, az ősz folyamán eddig készített gyermekmunkákról. Szöveggel, vagy You Tube- os videó linkjén elküldtünk néhányat kedvenc meséinkből, dalainkból, ősszel tanult verseinkből. Kamerával rögzítettük és elküldtük egy verset, amit a gyerekek elmondtak. Készítettünk csoportképet, amit szintén elküldtünk  leendő barátainknak. Ők ugyanezt megtették, így egy következő foglalkozáson mi is megismerhettük a marosvásárhelyi gyerekeket, óvó néniket. Földgömbön, térképen, Google Mapson megnéztük merre van Románia, hol van Marosvásárhely, megnéztük az erdélyi gyerekek fotóit, rajzait. Megtudtuk hogy milyen az ovijuk, milyen érdekes keresztneveik vannak, milyen érdekes dolgokat készítettek az őszi napokon, milyen meséket, dalokat verseket szeretnek. Most látjuk csak igazán, hogy milyen izgalmas játék lesz ez!!!.
Már várjuk és tervezgetjük a következő virtuális találkozót, ahol többek között sütit készítünk, és receptet cserélünk, és barkácsolni is fogunk... Erről azonban majd a következő beszámolóban ...




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése