2015. február 27., péntek

Regensburg

Ahogy ígértem, folytatjuk virtuális utazásunkat a harmadik mobilitás városába, Regensburgba, a német nyelvi kurzus helyszínére.




Gute Nacht alle
und
schönes wochenende!



2015. február 26., csütörtök

SULINET PÁLYÁZAT


A SULINETen találtam az alábbi pályázatot, felraktam hátha érdekel valakit.

e3: eTwinning együttműködések – evolúció 2015 | Sulinet Hírmagazin

A pályázat olyan  gyakorló pedagógusoknak, pedagóguscsoportoknak szól, akik intézményükkel nemzetközi testvériskolai projektek megvalósításában szeretnének részt venni
Ma este folytatjuk virtuális utazásunkat a következő helyszínre, ahol a nyelvi kurzusok lesznek. Ez a hely pedig Bournemouth az Egyesült Királyságban.

Lehet, hogy lesz akinek ismerősen cseng ez a név... talán hallotta már valahol... 

annak akinek valami dereng, a 2. videót mindenképpen érdemes megnézni...


a harmadikat meg egyenesen kötelező! :)





Hát ennyit a jövőről ... és a nosztalgiáról...

Ha kitöröltétek könnyeiteket, mehet tovább a nap !

2015. február 25., szerda

Utazás...egyenlőre csak virtuálisan...

Szeretnénk egy kicsit álmodozni, így most, hogy már tudunk szusszanni egyet, kerestem egy - egy videót azokról a helyekről, ahova majd utazunk... ha nyerünk... 
Öt mobilitás van tervben 5 helyszínen, minden nap sorra veszek egyet. Hogy sértődés ne essék, virtuálisan is időrendben utazunk.

Első állomásunk : Csíkszentdomokos 



Gyertek hát velünk ...egyenlőre mi sem megyünk sehova... csak a YouTube segítségével.


Na végre beküldtük...! ;-)


Feltöltöttük a pályázatot, el se hisszük, de végeztünk vele... Nem volt egyszerű, de jó móka is volt egyben! Várjuk a következő kihívást! :)
Na meg az eredményt!!! :)


Biztos, hogy minden melléklet meg van????? Tuti biztos????







Erre vártunk kb.6 hete... de ha belegondolunk legalább 2 éve... amióta az első gondolat megszületett...
Felirat hozzáadása









2015. február 24., kedd

Közeledik a vég...

Lassan a pályázat megírásának a végéhez közeledünk. Az elkövetkezendő napokban benyújtásra kerül a nagy "mű"! Bízunk a sikerben, DE ha mégsem sikerül akkor sem esünk kétségbe. Munkánk nem volt hiába való, mert azokkal a kollégákkal akik részt vettek a részletes kidolgozásban még jobban összekovácsolódtunk. Hiszen volt rá példa, hogy valamennyien este fél tizenegyig dolgoztunk az óvodában. Nyomtuk a laptop billentyűket hat gépen egyszerre, felfrissült szakmai kultúránk is. Megismertük az internetes felületeket... volt itt minden bőven, egészséges versenyszellem érvekkel-kontrákkal, na meg pizzaevés is... Szívesen, lelkesen csináltuk, és csinálni fogjuk ezután is. Remélem... :)

                                                Panni 

2015. február 23., hétfő

British Study Centre Bournemouth

Watch the video and hear about Bournemouth and the language course! Uhhhh I am sooo excited!!!




See you soon!!! 

A döntés megszületett

És itt már megy a munka... 
Na nézzük azokat a partnereket!


Merre is van Csíkszentdomokos?!


Krisztikém, nézz utána! :)


Tudom, hogy mit akarok, csak azt nem, hogy hogyan kell csinálni! :)


Tájékoztató Erasmus+ KA1 pályázatról




Menjek vagy ne menjek?

Részt vegyek, vagy ne...?

Jól hangzik, alszom egyet rá...!









Hasznos linkek

Hasznos linkek:

Erasmus+ (angol nyelvű)

Facebook - Erasmus+ Tanárok

Tempus Közalaőítvány - Facebook

English School in Bournemouth

Materska Skola

Dropbox

Twitter

Hajrá lányok, tessék böngészni!
Várom a javaslatokat a további linkekről!!! :)



Erasmus Plus


A sok youtube-os kutakodás közepette találtam ezt a nem túl tudományos, de annál aranyosabb videót
 :) 




Ilyet mi is csinálhatnánk ... Marika ??? What do you think?


Haladunk mi is a korral

Sok minden újat mutatott meg nekünk ez a pályázat, olyan vizekre eveztünk ahol még nem jártunk sosem. No de semmi baj, most már egyre magabiztosabbak vagyunk ezekben a dolgokban :)
Na de, hogy miről is beszélek?!

Kitanultuk az eTwinning fortélyait, megtanultuk használni az Europass dokumentumait, regisztráltunk a Participant Portalra, már tudjuk hogyan osszuk meg dolgainkat Dropboxban egymással, van már nyelvi útlevelünk is, sőt már blogozunk is!


  


Erasmus Plus Tempus

Úgy gondoltam, hogy keresek egy videót ami elmagyarázza miről is szól az Erasmus Plus, csakhogy mindenki értse miről is van szó!
A közoktatási intézmények mobilitási pályázata, amin indultunk március 4-én lezárul. De ne aggódjatok, ha elkéstetek, lesz jövőre is! 





Egy hét Angliában

Úgy gondolom mivel ez is egy közös kirándulás lesz, ideillik, hogy visszaemlékezzünk a tavaly októberi kiruccanásunkra Angliába. Rengeteg emlékkel és hatalmas örömkönnyekkel tértünk haza és íme a rövid élménybeszámolónk:

Sok közösen szervezett szabadidős program, vidám kirándulás, játékos vacsora, színház- és koncertlátogatás van már az óvoda dolgozói mögött. Fél életünket a munkahelyünkön töltjük, nem mindegy hát, hogyan érezzük ott magunkat, hogyan tudunk együtt dolgozni kollégáinkkal. Mi a perkátai óvodában szívesen múlatjuk az időt egymás társaságában, megtiszteljük egymást egyszer-egyszer az ünnepi asztal mellett, de a hétköznapokon is számíthatunk egymásra. A sok sikeres pályázat, elismerő cím és szó, talán éppen ennek a jó csapatmunkának köszönhető.



Évek óta beszélgettünk arról, hogy egyszer több napra is elmehetnénk valahova együtt, akár külföldre is. Az álom sokáig csak álom maradt, míg májusban aztán arra gondoltunk, hogy az álmok arra valók, hogy valóra váltsák őket. Pont mi, akik mindennapjainkat a mesék világában éljük, mi ne tudnánk teljesíteni, ha nem is három, de legalább egy kívánságot?


Nekifogtunk hát, szervezkedtünk, intézkedtünk, rendezkedtünk, osztottunk, szoroztunk, és az őszi szünetben, október 25-én hajnalban, mi nyolcan óvó nénik, elindultunk Angliába. Nem ettünk, nem ittunk, csak szörnyen izgultunk… Azért mégis csak egy hétig összezárva, egy idegen országban, családanyaként a családtól távol… Az első megpróbáltatás mindjárt az út elején várt minket. A repülés mindig izgalmas… hát még annak, aki először ül repülőn… Végül minden rendben ment, ott, akkor, és úgy szállt le a gép, ahogy azt előre elterveztük. Leszállás után buszra ültünk és Londonon keresztül leutaztunk a dél-angliai Bournemouthba, ahol nagy nagy izgalommal és szeretettel, valamint egy kis ajándékkal várt bennünket ott élő kislányom, Kamilla, aki végig útikalauzunk, segítségünk és egyben tolmácsunk volt. Első esténket természetesen a szállásunktól 3 percre lévő tengerparton töltöttük. Végre mindenki megnyugodott, ide- értünk épségben, beszéltünk az otthoniakkal, jó a szállás, finom volt a vacsora… egyszóval végre nyaralunk.


 A következő 3 nap reggeltől estig előre megtervezett, leszervezett kirándulásokkal telt. Ellátogattunk a Stonehenge-hez, bebarangoltunk egy tipikus angol kisvárost, Salisburyt, kirándultunk a lovairól híres nemzeti parkban a New Forestben. Egy egész napra londoni turisták lehettünk, metróztunk, ültünk a híres piros emeletes buszon, a double deckeren, és részt vettünk egy szervezett városnéző túrán. Egy napot a természeti világörökség részeként jegyzett Jurassic parton töltöttünk, ahol szavakat elállítóan meseszép a tengerpart, és lenyűgöző kilátás van, ameddig csak a szem ellát. A fotók a videók nem adják vissza azt a látványt, ami itt elénk tárult. Az utolsó előtti nap aztán vásároltunk, nézelődtünk, ismerkedtünk az angolok hétköznapi szokásaival, életével. Végül pedig megpróbáltuk a lehetetlent, bepakolni a bőröndbe… Egy hét hosszú időnek tűnik, de egy idegen országot megismerni vajmi kevés… Megpróbáltuk úgy összeállítani a programokat, hogy mindenből lássunk és kóstoljunk egy kicsit. A szépségekből, a hétköznapokból, az angol szokásokból, ételekből. Az időjárás kegyes volt hozzánk, 16-20 fok volt egész idő alatt. Csupán az utolsó előtti napon kapott el bennünket a hírhedt angol eső, de ez is csak „jött, ment, jót esett, fűnek fának jólesett”, és végre mi is elővehettük az esernyőt, amit talán elsőnek pakolt be mindenki még odahaza. Megfogott bennünket az angol emberek kedvessége, barátságos mosolya, nem felejtjük a mesés helyeket, amiket láttunk, a vidám oldott hangulatot, a vicces helyzeteket, az izgalmakat. A nyolcból heten már több mint húsz éve dolgozunk együtt, ez az együtt töltött kirándulás, a sok közös vidám, vicces, vagy felejthetetlen emlék talán még jobban összekovácsol bennünket. Köszönjük az intézmény vezetőjének Bogó Anikónak, az itthon ügyeletet tartó kolléganőknek, dajka néniknek, konyhás néniknek, hogy tartották a frontot. Köszönet családjainknak, hogy hozzájárultak ahhoz, hogy együtt élhessük át ezt az élményt. Köszönjük Kamillának a sok segítséget. Fáradtan, de tele örömmel, emlékekkel érkeztünk haza. Közben kaptuk a hírt, hogy egy, még májusban megírt pályázatunk a nyertesek között van. Nem volt túl nagy pályázat ugyan, de minden forint számít. Százötvenezer forint értékben vásárolhatunk sporteszközöket a gyerekeknek. Meséljen még utunkról néhány fotó, mely visszaadni nem tudja, de talán egy picit megmutatja, milyen jó is volt ez a né- hány nap…


All about Erasmus Plus!


Keresgéltem az interneten a videók között és rátaláltam egy klippre amin fiatalok elmondják, hogy honnan jöttek és biztatnak Téged is arra, hogy csatlakozz az Erasmus Plus-hoz. Csak egy hibát találtam benne... Magyarországról nincsenek a videóban, de ezen talán tudunk javítani... :)








2015. február 22., vasárnap

Helló Szivárvány!



Teljes lázban égünk :) pályázatot írunk...:) Ez persze már nem újdonság... harminc sikeres pályázat van már mögöttünk, de ez a mostani egy kicsit más... nagyon más...


Nagyobb lehetőség, nagyobb munka: ez az ERASMUS+ Mobilitási pályázatok a közoktatásban dolgozók részére.


Íme a kis óvodánk, innen indulnak a nagyratörő álmok!







Nagy az izgalom pedig még be sem küldtük a pályázatot... Sok a munka, de senki sem alszik amíg be nem fejezzük :) 


Úgy néz ki kedden le is adjuk, de már gondolatban szárnyalunk a megtervezett programok irányába!!! Nagyok a remények csakúgy, mint az elvárások.