2015. május 29., péntek

Lovaskocsiztak a Süni csoportosok

Mindig nagy ováció követi a bejelentést, hogy lovaskocsizni megyünk. Hogy mi kellett hozzá? Természetesen egy szervezést felvállaló apuka, egy ló, egy kocsi, és egy aranyos kocsis. Nekünk a szervezésben Cséza László apuka segített, a kocsis a kedves Vaskó Csaba volt, a lovat Lenkének hívták, a  "rakomány" persze a Süni csoportból állt.


Útközben megfigyeltük a kertekben zöldellő veteményt, megcsodáltuk a nyíló virágokat, integettünk, kiabáltunk az ismerősöknek. Mindenhonnan mosolygó arcok néztek ránk.Végül úti célunkhoz értünk, a Gecseg-tanyához. Ifj. Horváth Árpád várt bennünket, akinek nagyon köszönjük, hogy beengedett bennünket kis birodalmába.
Pont lópatkolás közben érkeztünk, így megnézhettük Szabó Laci bácsi patkolókovácsot munka közben. Megnéztük az üllőt, ahol a patkót alakítják, megfigyeltük, hogyan illesztik a ló patájára, majd hogyan rögzítik szegekkel.




Megnéztük a legszebb hintót, a versenyhintót, a lószerszámok között Cséza Dodó segített eligazodni, mint gyakorló lovas. 
Igen, ilyen helyen vigyázni kell, hogy hova lépünk. Árpi szerint meg biztos, hogy szerencsét hoz. Rajtuk nem múlott!






Az istállóban megismertük a szelíd Bessyt, aki fejét lehajtva hagyta, hogy megsimogassuk. Megtanultuk, hogy a puha szalmán pihennek a lovak, az illatos szénát, pedig megeszik. Kipróbálták a lóitató szerkezetet, amivel mindig friss vizet kapnak a lovak. A lójártató karámról is sok érdekes történetet mesélt nekünk Árpi. Az "öreg szekeret", melyen egy zsíros, vén kalap pihent,összehasonlítottuk a mi lovaskocsinkkal. Végül a nyári álmát alvó szánkót is kipróbáltuk az öreg magtárban.
Még egyszer szeretnénk megköszönni ezt a szép napot Cséza Lászlónak, Vaskó Csabának, és ifj. Horváth Árpádnak. 








              Szarka Istvánné




2015. május 28., csütörtök

Előadás az oviban


Május 26-án délelőtt kedves vidám előadás volt óvodánkban, mely a végén táncházzal zárult. Néhány fotó, melyen jól látszik, hogy a gyerekek milyen jól érezték magukat.









Nagy Rita

2015. május 27., szerda

ÉVZÁRÓ ÜNNEPSÉG A NYUSZIS CSOPORTBAN

2015. május 21-én nagy esemény volt a Nyuszis csoport életében, hiszen ezen a napon tartottuk Anyák napi – Évzáró ünnepségünket.
A gyerekek izgatottan készülődtek az ünnepre.
Végre elérkezett a várva- várt nap. A délelőtt folyamán a szülők gyönyörű tortával leptek meg bennünket.




Délután pedig az ünneplőbe öltözött gyereksereg megérkezett a Faluházba, ahol színpadra léptek a búcsúzó nagycsoportosok, a középsősök és  azok a kiscsoportos gyerekek, akik nem is olyan régen még kicsit megszeppenve, némelyikük sírva lépte át az óvoda kapuját.
Az elmúlt egy év alatt a kicsik sikeresen beilleszkedtek az óvodai életbe. Megtanulták mindazt, amit egy 3- 4 éves óvodásnak tudnia kell. Sokat tanultak nagyobb társaiktól is. A nagyobbak is sokat fejlődtek, okosodtak, türelmesebbek, gondoskodóbbak lettek. Igyekeztek segítséget nyújtani, példát mutatni kisebb társaiknak. 
A gyerekek az ünnepség alkalmából egy kis ízelítőt adhattak a vendégeknek abból a sok tudásból, amit az év folyamán elsajátítottak. 
Műsorunkat egy kis verses, dalos összeállítással kezdtük, majd nagy-nagy szeretettel köszöntöttük az anyukákat, nagymamákat Anyák napja alkalmából. Végül pedig elbúcsúztattuk tíz nagycsoportosunkat, akiknek kívánjuk, hogy az iskolában is olyan ügyesen helyt álljanak majd, mint Nyuszi csoportos óvodásként.









         Cseréné Marczal Zsuzsanna




2015. május 26., kedd

Nyuszis csoport - családi nap

2015. 05.20-án a nyuszis csoportban családi napot szerveztek. Néhány fotó a vidám délutánról, melyet köszönünk Zsuzsa néninek.







           Nagy Rita

2015. május 25., hétfő

Süni csoport családi kirándulása Budapestre

Egy szép esős reggelen útrakettünk, ki az anyukájával, ki az apukájával, ki a testvérével, vagy a  nagymamájával, hogy megnézzük milyen állatok élnek az óceánok fenekén, és a trópusokon.
Meglepetésünkre belecsöppentünk egy legókiállításba és építőversenybe, és csodák- csodája, óvodásaink vitték el a díjakat.






A Tropikárium teljesen elbűvölte a gyerekeket, felnőtteket egyaránt, aki nem látta még, annak új élmény volt, aki látta már, az  még egyszer átélhette.









A játszóház volt ám az igazi! Gyerek, felnőtt egyaránt jól érezte magát. Igazi kikapcsolódás volt sok-sok nevetéssel, játékkal.









             Szarka Istvánné