2015. szeptember 30., szerda

Idősek köszöntése a Süni csoporttal


Az Idősek Világnapja alkalmából a Süni csoport köszöntötte a falunkban működő, két nyugdíjasklub kedves tagjait. 


Petőfi Sándor szavaival kívánunk minden kedves ezüsthajú, aranyszívű ünnepeltnek jó egészséget, és hosszú, boldog életet!
" Jót kívánok én is néked,
   Ez természetes dolog,
   Csakhogy a jó annyiféle,
   Hogy alig választhatok"






Szarka Istvánné 


2015. szeptember 29., kedd

Befogadás, beszoktatás a Pillangó csoportban.

Nemrég még izgatottan számolgattuk a napokat, mikor is kell oviba menni, milyen lesz, ha elkezdődik az óvodai élet. A legkisebbeket bizony - egy-két kivételtől eltekintve- megviselte az anyától való elszakadás. De nem volt hosszú ez az időszak bő egy hetet vett igénybe, nagyon könnyen beszoktak. Szeretnénk megköszönni a szülőknek, hogy ilyen jól felkészítették gyermekeiket, segítségükkel az „átállás” időszaka lerövidült. A gyerekek hamar elfogadtak minket óvó néniket, szívesen vesznek részt a kezdeményezéseken. 
A csoportba járó gyerekek száma jelenleg 17 fő 6 kislány és 11kisfiú. A későbbi időszakban még bővül a csoportlétszám.

Mesélés, verselés, ének…

Rajz, mintázás

Egy kis mozgás…

Játék a szabadban…

Játék a csoportszobában…

Sajnos elég hamar megbetegedtek a gyerekek, a gyógyultak lassan térnek vissza az óvodába. Itt szeretném felhívni a figyelmet a réteges öltözködés fontosságára, és a vitaminok pótlására. Kínáljuk a gyerekeket friss gyümölcsökkel, zöldségekkel, kerüljük a cukros üdítőket!
A hiányzóknak mielőbbi gyógyulást kívánunk, várjuk őket vissza a Pillangó csoportba!

                   Rónás Ferencné óvodapedagógus




2015. szeptember 28., hétfő

Fundamenta Gondoskodás Alapítvány 3. - Felújítási projekt zárása

Számomra és sok ismerősöm számára hihetetlen és csodálatos dolog, amit a Fundamenta Gondoskodás Alapítvány lelkes csapata véghezvitt intézményünkben, ebben a 2 napban. Ahhoz, hogy a projekt megvalósuljon szükség volt hatalmas szervező munkára. 
Az időjárás csak egy nap volt kegyes hozzánk. Pénteken szinte megállás nélkül szakadt az eső, de a tenni akaró, elszánt önkénteseket nem tántorította el a kitűzött céltól. Pavilonok alatt, esőkabátban is folyt a lázas, kinti munka. 



Az épületben sem tétlenkedtek a fiatalok. Jókedvűen, zeneszóra végezték a megbeszélt feladatokat



.A határidőnek megfelelően el is készültek a munkákkal, szívüket, lelküket beleadták, hogy szép, esztétikus környezet várja hétfő reggel a perkátai óvodásokat. A festést, a lakkozást profi szakemberek sem csinálhatták volna szebbre, jobbra. Reggel a gyerekek csak annyit tudtak mondani, vao, húha!!! Köszönjük!



Hétfőn hajnalban óvodánk kis csapata rakta vissza a bútorokat, berendezési tárgyakat a csoportba, hogy mire jöttek a gyerekek minden rendben legyen. 
Régi vágyunk teljesült a mosdó felújításával. A Szülői Szervezet már tett lépéseket a korszerűsítés terén, de anyagi forrás hiányában nem tudta befejezni. Az aljzatlappal összehangolva modern, pasztell, meleg színű burkolás került a falakra. Szép, új válaszfalak kerültek a wc csészék közé. A mosdó helységbe álmennyezetet szereltek, az előtere javítása és festése is megtörtént, mely szép, barátságos lett. 



A gyerekek nagy bánatára az időjárás nem engedte meg, hogy az udvaron levegőzzünk, de az ablakból megcsodálták a sok dolgos kéz által létrehozott változásokat. 



Köszönöm, a projekt résztvevőinek áldozatkész munkáját, azoknak, akik a gyerekek programját megszervezték, kísérték, foglalkoztak velük. Azoknak, akik lefestették a játékokat, elültették a tujákat, ütéscsillapítót raktak a játékokhoz, csempéztek, falat mázoltak, cserépkályhát bontottak, parkettát lakkoztak, villanyt szereltek, kijárót térköveztek, és a szakácsoknak, akik biztosították az energia utánpótlást a csapat tagjainak. 
Köszönöm a Faluüzemeltetés dolgozóinak a segítségüket és a munkájukat, akik hétvégén is dolgoztak, hogy a kitűzött cél megvalósulhasson! 
Köszönöm és köszönöm!
Köszönöm magam, intézményem dolgozói és az idejáró óvodások nevében a sok-sok munkát!


Kívánok nagyon jó erőt, egészséget, kitartást, munkájukban sikereket és ilyen lelkesedést, hogy egységes erővel még sok-sok embernek szerezzenek ilyen szép napokat, ahogy azt tették nekünk is! 

Szeretettel gondolunk rájuk!

Köszönettel és tisztelettel: Kovács Tiborné
                                              óvodavezető




2015. szeptember 27., vasárnap

Macisok kirándulásai



Míg a Fundamenta Gondoskodás Alapítvány munkatársai dolgoztak óvodánkban, addig mi kirándulni mentünk az ő jóvoltukból. Csütörtökön korán indultunk a székesfehérvári Koronás Játszóparkba. Az idő szerencsére ragyogó napsütéses volt, így mikor odaértünk nagyszerű látvány fogadott minket. 
A sok-sok játékot, csúszdát, hintát, mászókát, lengőhintát, alagutat még felsorolni is lehetetlen, hát még mindet kipróbálni! A legjobb dolog a világon a barátokkal együtt játszani! Elfáradva indultunk haza, de mindenki azt mondta, hogy bárcsak maradhattunk volna még egy kicsit!
Másnap sajnos zuhogó eső fogadott reggel, de azért jókedvűen gyülekeztünk a Szociális Gondozó játékokkal berendezett csoportjában. A Fundamenta Alapítvány munkatársai sok-sok játékkal készültek számunkra: készítettünk őszi fát tenyérlenyomattal, színezőket, tréfás feladványokat. Majd Cili néni vetített meséket: Magyar Népmesék és a Bogyó és Babóca sorozatokból. Hamar eltelt a délelőtt és már haza is kellett indulni. Mind a két nap különleges élmény volt a gyerekeknek, köszönet érte az Alapítvány kedves munkatársainak! 


















Kárász Ferencné





2015. szeptember 25., péntek

Kirándulás a Koronás Parkban - Fundamenta Gondoskodás Alapítvány


A mai reggel kicsit szürkén, kicsit szomorúan, igazi őszi idővel fogadott bennünket. Ez azonban legfeljebb lassította a tenni vágyókat, de semmiben nem akadályozta meg az óvodánkban szorgoskodó csapatot. Azon kívül, hogy folytatták munkájukat az óvoda udvarán és épületében, meghívtak bennünket egy székesfehérvári kirándulásra. A nyuszis és a cicás csapat mehetett el a Koronás Parkba egy jó kis kreatív kézműves foglalkozásra. Az eső miatt sajnos nem tudtuk kipróbálni az udvari játékokat -melyek hozzáteszem nagyon különlegesek és nem utolsó sorban ingyenesek! - de a kézműves foglalkozások ugyanilyen izgalmasak voltak. Ezekért már fizetni kell, amit külön köszönünk a Fundamenta Gondoskodás Alapítványnak, hiszen az autóbusz költségeivel együtt ők vállaltak magukra. Köszönjük a mai napot a gyermekek, a szülők és a magunk nevében is!
Köszönjük, hogy számunkra eddig ismeretlen emberek idejöttek, munkájukat, idejüket, anyagi eszközeiket ránk áldozva megszépítik óvodánkat, élményeket szereznek gyermekeinknek, visszahozzák számunkra azt az érzést, és hitet, hogy még él az önzetlen segítőkészség, a másokért tenni akarás.
Most amikor ezt a bejegyzést írom, a tegnapi naphoz hasonlóan, még mindig folyik a munka, reflektornál, sátor alatt, szemerkélő esőben, pénteken este 10 órakor... otthonuktól távol, Perkátán, egy óvodában, amit most láttak először... 
A csapat tagjai egyébként tegnap éjszaka az óvoda padlóján aludtak gumimatracokon, hogy az így, a szálláson megspórolt pénzt is óvodánkra fordíthassák.
Nem tudjuk elégszer mondani: KÖSZÖNJÜK!
A mai napról meséljenek tovább a képek:






















Nagy Rita