2016. május 31., kedd

Gyermeknap és kínai delegáció az óvodában




 A gyermeknapot a világ sok országában ünneplik. A nemzetközi gyermeknap (általában június 1.) megünneplése Törökországból ered. 
Magyarországon 1931-től ünneplik (akkor még gyermekhétnek hívták), 1950 óta már csak egy napig tart és május utolsó vasárnapján tartják.
Intézményünkben május 30-án tartottuk a gyerekek számára egyik legnagyobb ünnepet, melyet a Szülői Szervezet rendezett. Nagyon tartalmas, sokszínű programban volt részük az apróságoknak. Volt arcfestés, tetkó készítés, különböző sorversenyek, vaníliáskarika evés, kincskeresés, horgászat, kötélhúzás. 
A gyönyörű verőfényes időben jól esett a gyerekeknek a frissítő üdítő. A nagy melegben a fák árnyékában folytatták a felszabadult játékot ovisaink. Mind az 5 csoport az Új Óvoda udvarán töltötte a délelőttöt. Örültek a felnőttek versenyeinek is, amit tapssal, nagy nevetéssel fejeztek ki. Bízom benne, hogy a délelőtt felejthetetlen volt mindenki számára.
Köszönöm a Szülői Szervezet munkáját, a továbbiakban is számítunk aktív tevékenységükre, hiszen számunkra nagyon fontos a családi házzal való kapcsolattartás. Jó alkalom volt a mai délelőtt is arra, hogy kötetlen beszélgetések alakuljanak ki a szülők és az óvodapedagógusok között. 
A délelőtt folyamán ellátogatott intézményünkbe a kínai delegáció, akik a Győry kastélyban kialakításra kerülő állandó kínai kiállítást készítő csoport munkáját ellenőrizték. Az itt töltött idő alatt betekintést nyerhettek intézményünk életébe. Megismerkedhettek intézményünk működésével, személyi és tárgyi feltételeivel. Láthatták kiállításainkat, csoportjainkat, a gyermekek önfeledt játékát, ami nagyon tetszett nekik. A gyerekek azonnal körbefogták őket, és szájtátva hallgatták beszédüket. Érdekes volt, hogy a legapróbbak próbáltak kínaiul visszaköszönni és elmondásuk szerint hibátlanul tették. Érdeklődéssel figyelték az alapító okiratunkat, hiszen ez kapcsolatban van a kastéllyal. Sok fotót készítettek.
Megtisztelő volt számunkra, hogy a kínai vendégeink meglátogatták intézményünket, nagyon sok szeretettel és tisztelettel fogadtuk őket, bízunk benne, hogy a közeljövőben még találkozni fogunk.  


Kovács Tiborné


Néhány fotó a delegáció látogatásáról:























Fotók : Nagy Rita







2016. május 30., hétfő

Cicás csoport - Koronás Park

A Cicások kirándulásának másik programja jó kis játék volt a Koronás parkban.
Meséljenek a képek...































Fotók : Nagy Rita